Statiunea Ranca

Ranca  este o statiune din judetul Gorj, situata la 31 km de Targu Jiu, 82 de km de Rm. Valcea, 135 km de Craiova si 18 km de Novaci, pe DN 67 C, drumul transaplin ce ajunge pana in Sebes, judetul Alba.

Situata la o altitudine de 1650 m, pe versantul sudic al muntilor Parang, statiunea dispune de un potential turistic si sportiv deosebit.

Ranca este considerata centrul drumetiilor montane din Parang, statiunea care ofera clipe de odihna si recreere si nu in ultimul rand un loc unde iubittorii sportului alb se pot bucura de zapada din luna septembrie si pana in mai.

Partiile de schi de pe Muntele Cornesu au diferite grade de dificultate, una de nivel mediu si una pentru incepatori, aceasta fiind dotata cu instalatie de nocturna si cu insatalatie de teleschi. In curand se preconizeaza ca alte partii de schi sa se inaugureze pe versantul Papusa.

Privelistea, absolut magnifica, zapada multa si aerul de munte reprezinta o atractie pentru schiori, care in fiecare weekend iau cu asalt localitatea gorjeana.

Muntii Parang sunt cei mai stancosi din grupa muntilor cuprinsi in spatial dintre Jiu, Strei si Olt. Parangul are piscuri ce parca sfarteaza norii, asa cum sunt Carja, Mandra, Stoienita, Setea Mare , Mohorul ; el mai adaposteste lacuri glaciare cu ape curate ca lacrima : Rosiile, Calcescu, Mija, Lacul Verde, etc. ;

Pe teritoriul Parangului se formeaza apele bogate si limpezi ale Lotrului, Gilordului si Jiului rasaritean, paduri nesfarsite, vegetatia din poieni si de pe golurile de munte bun , animalele sunt alte bogatii ale masivului.

In urma cu cativa ani, oamenii au adaugat alte frumuseti acestui tezaur natural, si anume constructiile hidrotehnice din complexul Lotru, lacurile de acumulare Vidra, Petrimanul si Galbenul.

Daca doriti ca vacantele dumneavoastra sa fie in stil occidental, aceasta este locatia pe care trebuie sa o alegeti. Va oferim cele mai bune conditii pentru ca la noi sa va simtiti cel mai bine.

Ranca EdelweissRanca EdelweissRanca EdelweissRanca Edelweiss
Ranca EdelweissRanca EdelweissRanca EdelweissRanca Edelweiss

Mai multe imagini ...